Excited Forum Discussion

Don’t Miss out  Information Get your information  now!!!

Build Connections: Forge meaningful relationships and networking opportunities with people who share your interests.

 

 
Supplemental admitt...
 
Notifications
Clear all

Supplemental admittance to FUTO in 2023/2024

1 Posts
1 Users
0 Likes
248 Views
(@lagmen)
Member Admin
Joined: 7 years ago
Posts: 12
Topic starter  
Candidates who took the UTME in 2023 are encouraged to apply for Supplementary admission to the Federal University of Technology, Owerri. The University's application portal will remain accessible until January 31, 2024.

The following categories of candidates are eligible to apply:
FUTO supplementary admission, 2023/2024
  1. Candidates that registered for the 2023/2024 FUTO Post-UTME screening exercise and obtained a minimum Aggregate score of 40
  2. Candidates that registered for the 2023/2024 FUTO Post-UTME screening exercise but did not upload O’Level results.
  3. Candidates that did not apply for the earlier advertised screening exercise whether they applied to FUTO or NOT. Candidates that did not chose FUTO as university of first choice, must endeavour to change to FUTO on JAMB CAPS to be considered.
Steps for Registration:
  1. Visit the University official website futo.edu.ng.
  2. Click on “Prospective Students”
  3. Click on “Undergraduate”
  4. Click on 2023/2024 Supplementary Application.
  5. Then Click on “Apply Here
  6. Enter your JAMB Registration Number
  7. Print your invoice and proceed to any bank to pay the non-refundable application fee using your Remittal Retrieval Reference (RRR) code on the invoice. Application fee is N15,000.00 if you had earlier applied for the Post-UTME Screening, or N17,000.00 for fresh application.
  8. Alternatively, you can make payment using your Remittal Retrieval Reference (RRR) code on the invoice, and your ATM card through the link provided at futo.edu.ng.
  9. After successful payment at the bank, return to the portal.
  10. Repeat Steps (1) – (4)
  11. Complete and submit online Supplementary Application Form.
  12. Finally, print out your “Acknowledgement Slip
List of Departments for Supplementary Admission:
S/N SCHOOL/DEPT UTME SUBJECT COMBINATION AGGREGATE SCORE
1 SCHOOL OF AGRICULTURE & AGRICULTURAL TECHNOLOGY (SAAT)   MERIT CATCHMENT
  a). AGRICULTURAL ECONOMICS ENG & any three of CHM, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  b). AGRICULTURAL EXTENSION ENG & any three of CHM, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  c). ANIMAL SCIENCE & TECHNOLOGY ENG & any three of CHE, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  d). CROP SCIENCE &TECHNOLOGY ENG& any three of CHM,  BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  e). SOIL SCIENCE & TECHNOLOGY ENG& any three of CHM, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  f). FISHERIES & AQUACULTURE TECHNOLOGY ENG & any three of CHM, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  g). FORESTRY & WILDLIFE TECHNOLOGY ENG & any three of CHM, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
  h). AGRIBUSINESS ENG & any three of CHM, BIO/AGRIC, MTH, PHY & ECO 40 40
2. SCHOOL OF BIOLOGICAL SCIENCES (SOBS)      
  a). BIOLOGY ENG, BIO, CHM & PHY/MTH  50 45
  b). BIOTECHNOLOGY ENG, BIO, CHM & PHY/MTH 50 45
  c). MCROBIOLOGY ENG, BIO, CHM & PHY/MTH 55 45
  d). BIOCHEMISTRY ENG, BIO, CHM PHY /MTH 50 45
  e). FORENSIC SCIENCE ENG, BIO, CHM & PHY/MTH 45 45
3. SCHOOL OF ELECTRICAL SYSTEMS AND ENGINEERING TECHNOLOGY (SESET)      
  a). TELECOMMUNICATIONS ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 55 50
  b). ELECTRONIC ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 55 50
4. SCHOOL OF ENGINEERING & ENGINEERING TECHNOLOGY (SEET)      
  a). AGRICULTURAL ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 50 50
  b). FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY ENG, CHM & any two of MTH, PHY &  BIO 50 45
  c). METALLURGICAL & MATERIALS ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 50 50
  d). POLYMER & TEXTILE ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 50 50
  e). CHEMICAL ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 55 50
  f). BIOMEDICAL ENGINEERING ENG, MTH, CHM, PHY 50 45
5 SCHOOL OF INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY (SICT)      
  a). INFORMATION TECHNOLOGY ENG, MTH, CHM, PHY 55 50
  b). CYBERSECURITY ENG, MTH, CHM, PHY 55 50
6. SCHOOL OF ENVIRONMENTAL SCIENCES (SOES)      
  a). ENVIRONMENTAL MANAGEMENT ENG, CHM & any two of PHY, BIO, GEO, AGRIC, MTH & ECO. 50 45
  b). QUANTITY SURVEYING ENG, MTH, CHM & PHY 50 45
  c). BUILDING TECHNOLOGY ENG, MTH, and any two of PHY, CHM, GEO, and ECO 50 45
  e). URBAN & REGIONAL PLANNING ENG, GEO, MTH & PHY/CHM/BIO/ECO/TECH DRAWING / FINE ARTS 45 45
  f). SURVEYING & GEOINFORMATICS ENG, MTH, PHY, and any of CHM, GEO, ECO 50 45
  g). ESTATE MANAGEMENT & VALUATION ENG, MTH, ECO and any of PHY, CHM, BIO, GEO, AGRIC, TECH DRAWING, BUILD. CONSTRUCTION 50 50
7. SCHOOL OF HEALTH TECHNOLOGY (SOHT)      
  a). DENTAL TECHNOLOGY ENG, BIO, CHM & PHY 55 50
  b). ENVIRONMENTAL HEALTH SCIENCES ENG, BIO, CHM & PHY 55 50
  c). PROSTHESIS & ORTHOTICS ENG, BIO, CHM & PHY 55 50
8 SCHOOL OF LOGISTICS & INNOVATION TECHNOLOGY (SLIT)      
  a). LOGISTICS & TRANSPORT TECHNOLOGY ENG, MTH, PHY & any of CHEM/GEO/BIO/ECO          45 45
  b). PROJECT MANAGEMENT AND TECHNOLOGY ENG, MTH, PHY & any of CHM/GEO/BIO/ECO 45 45
  c). SUPPLY CHAIN MANAGEMENT  MTH, PHY & any of CHEM/GEO/BIO/ECO 45 45
  d). ENTERPRENEURSHIP & INNOVATION ENG, MTH, PHY & any of CHEM/GEO/BIO/ECO 45 45
9. SCHOOL OF PHYSICAL SCIENCES (SOPS)      
  a). CHEMISTRY ENG, MTH, CHE & any from PHY, BIO, AGR, GEO, ECO& COMP STD 45 45
  b). GEOLOGY ENG, MTH, CHE & any from PHY, BIO, AGR, GEO, ECO& COMP STD 50 45
  c). MATHEMATICS ENG, MTH, PHY & any from CHE, BIO, AGR,  GEO, ECO & COMP STD 45 40
  d). PHYSICS ENG, MTH, PHY & any from CHE, BIO, AGR,  GEO, ECO & COMP STD 50 45
  e). STATISTICS ENG, MTH, PHY & any from CHE, BIO, AGR,  GEO, ECO & COMP STD 45 40
10. SCHOOL BASIC MEDICAL SCIENCES      
  a). HUMAN ANATOMY ENG, BIO, CHM & PHY 60 55
  b). HUMAN PHYSIOLOGY ENG, BIO, CHM & PHY 60 55
11. Centre of Excellence in Sustainable Procurement, Environmental and Social Standard (CE-sPESS)      
  a). PROCUREMENT ENG, MTH, & any two of PHY, BIO, CHM COMP. STUDIES OR ECO 40 40
  b). ENVIRONMENT STANDARDS ENG, CHM, & any two of GEO, BIO, COMP. STUDIES, PHY MTH OR AGRIC. 40 40
  c). SOCIAL STANDARDS ENG, and any three of ECO, GOVT/HIST., COMP. STUDIES, CRK/I. STUDIES, GEO, COMM OR LIT IN ENG. 40 40
 
PLEASE NOTE AS FOLLOWS:
  1. Merit cut-off is the general cut-off for all candidates irrespective of their state of origin while the catchment cut-off is ONLY for candidates from the five Catchment states of FUTO (ABIA, ANAMBRA, EBONYI, ENUGU & IMO).
  2. That the closing date for the on-line registration for the supplementary application is Wednesday, January 31, 2024.
  3. All candidates must upload their O’Level results on JAMB CAPS ON OR BEFORE Wednesday, January 31, 2024 to qualify for assessment.
  4. Candidates should be properly guided by the provisions in the JAMB brochure with particular reference to the UTME subject combinations and SSCE requirements.
  5. Candidates must ensure that their details on FUTO portal and JAMB CAPS are the same.
  6. Only candidates with all their necessary details in JAMB CAPS on or before Wednesday, January 31, 2024 will be assessed for admission.
 For support, contact:
            E-Mail:       ict@futo.edu.ng
            Hotline:     08139833300
SIGNED
CHIEDOZIE UBA
Registrar

   
Quote
Share:

Get SMS & Email Alerts immediately